perjantai 19. huhtikuuta 2024

Paluu blogin pariin + mitä on tullut luettua

 Hei vain hei kaikille jotka tätä blogia saattavat vielä lukea. Edellisestä postauksesta on vierähtänyt useampi vuosi, mutta toisaalta nuo vuodet ovat olleet myös täynnä muutoksia elämäntilanteiden muuttuessa.

Nyt kuitenkin elämäntilanne on toivottavasti sellainen jotta lukemisen pariin voisi yrittää palailla hiljakseen, vaikkakaan vuositasolle ei asetetakkaan hurjia tavoitteita. Helpompi lähteä pienellä ja saavutettavalla tavoitteella liikkeelle kun taas asettaa heti kättelyyn liian hurjaa ja sitten pahoittaa mieltään siitä jotta tuota tavoitetta ei voikkaan saavuttaa.

Oikeastaan jo varmaan viimeiset pari vuotta tavoitteenani on ollut yksi kirja vuodessa ja kirjoittaessani tätä ensimmäistä postausta melkein kolmeen vuoteen, on tuo tavoite noussut jo kahteen kirjaan. En kuitenkaan tässä postauksessa käsittele tuota vuoden ensimmäistä kirjaa, vaan palaan siihen seuraavassa, ihan tuolle kirjalle omistetussa postauksessa.

Kuitenkin tässä postauksessa voisimme palata kirjoihin joita olen blogitauon aikana lukenut ja millaisia arvosteluja niille olen antanut.

Tammikuussa -20 goodreadsin kertomana luin Kari Pirilän & Erkki Kiven TEOS nimisen kirjan. Tämän kirjan sain kiitokseksi osallistumisestani yhteen projektiin ja se käsittelee elokuvan tekemistä vaihe vaiheelta. Tälle kirjalle annoin 4/5 tähteä.


Kesäkuussa -20 luin Kari Palinin - Sörkka - kuristushuoneen päiväkirja. Tästäkään ei suurempaa muistijälkeä ole, todennäköisesti oli hyvin ja mielenkiintoisesti kirjoitettu kun sille 4/5 tähteä olin antanut.


Tammikuussa -21 käytiin melkein tähtiasteikon alapäässä kun annoin Mauri Sariolan - Susikosken Vaikein Juttu kirjalle vain 2/5 tähteä. Tämä kirja taisi olla joku sellainen "lyhyt pieni" jonka nappasin äitini ja hänen avopuolisonsa kirjahyllystä luettavaksi. Jokin siinä sai mielenkiintoni heräämään, mutta toteutus ei vain iskenyt.


Heinäkuussa -21 sain luettua Ilkka Raitasuon & Terhi Siltalan Kellokosken Prinsessan. Koska tuon kirjan lukemisesta on jo useampi vuosi, enkä ole siitä mitään tarkempaa kirjoittanut goodreadsiin, en tarkalleen muista mitä kirjasta ajattelin. Kuitenkin sille antamani neljä tähteä kertoo siitä jotta kirja oli mieleeni.


Maaliskuussa -23 luin F. Scott Fitzgeraldin Kultahatun. Olin joskus aikanaan ostanut kyseisen kirjan pokkariversion joko ihan muutamalla kymmenellä sentillä tai sitten ihan jollain eurolla-parilla kirpparilta kun siihen aikaan tuntui että kaikki lukivat kyseisen kirjan.

Tämä ei kuitenkaan minun mieleeni ollut, sillä muistaakseni loppua kohden tarina taisi muuttua sellaiseksi että en siitä oikeastaan enää nauttinut, mistä johtuikin sen arvio 3/5 tähteä.


Huhtikuussa -23 luin vähän erilaista Reijo Mäkeä kun luettavaksi valikoitui hänen kirjansa Rahankääntö piiri. Tälle kirjalle annoin 2/5 tähteä.


Elokuussa 3/5 tähden kirjat jatkuivat, kun sain luetuksi Christer Lybackin & Arno Kotron Veitsen terällä. Tämän kirjan taisin myös aikanaan poimia jostain kirpparilta sen kuullostaessa mielenkiintoiselta, ollessaan kuitenkin ihan tosi tarina. 


Kuten näkyy, lukutahti ei ole kovin hurja ollut menneinä vuosina, mutta onneksi sentään jotain on saanut luettua. Toivottavasti tänä vuonna saisi vielä muutaman kirjan luettua, mutta vain aika näyttää mikä onkaan totuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti